International School
for Fitness
and Recreation
Táplálkozási Tanácsadó Képzés

kezdés időpontja:
2024. szeptember 21.

jelentkezési határidő:
2024. szeptember 15.

részletes információ

jelentkezési lap

Táplálkozási Tanácsadó Képzés

Életmódod és táplálkozási szokásaid alapvetően meghatározzák az életminőségedet is. Tanfolyamunkon betekintést nyerhetsz az egészséges táplálkozás világába, ami nem csak arról szól, hogy jól nézz ki, hanem arról is, hogy jól is érezd magad. 

A táplálkozási tanácsadó képzés során a lényeges elméleti tudás mellett valós, gyakorlati ismeretekkel is gazdagodsz majd. Nem csak a saját életedet változtathatod meg előnyös módon ezzel a szaktudással, hanem másoknak is segíthetsz az egészségesebb életmód kialakításában. 

Megnézem a részletes tanfolyami infóanyagot

Mit csinál egy táplálkozási tanácsadó?

Táplálkozási szakértőként tevékenykedni nem csupán munka, hanem hivatás is, amellyel valódi értéket nyújthatsz saját magadnak, a családodnak és a hozzád forduló embereknek is. 

Hogyan segíthet a táplálkozási tanácsadó a vendégeinek?

Életeket változtathatsz meg a megszerezhető tudással, mellyel képes leszel:

 • kontrollálni a testsúlyt, anélkül, hogy állandóan a kalóriákat kellene számolgatni,
 • támogatni az immunrendszert, mellyel növelheted a vitalitást és a betegségekkel szembeni ellenállóképességet,
 • megérteni a táplálkozás és a hormonrendszer közötti összefüggéseket, így javíthatod az alvás minőségét, a hangulatot és az energiaszintet is.

Legyél a változás, amit látni szeretnél!

Meddig terjed egy táplálkozási tanácsadó kompetenciája?

Az a tudás, amivel táplálkozási tanácsadóként rendelkezni fogsz, arra jogosít fel, hogy egészséges emberek számára fogalmazz meg táplálkozási tanácsokat, valamint diétás étrendet tervezz számukra. 

Minden olyan esetben, amikor bármilyen betegség merül fel, ott mindenképpen dietetikussal karöltve lehet csak segíteni a kliensnek.

A táplálkozási tanácsadó képzés tematikája

25 előadás, amely formálja a gondolkodásodat, tájékoztat, tanít és tudatossá tesz. A tanfolyamunk minden része a táplálkozás tudományának egy-egy fontos szeletét tárja eléd, hogy a végére teljes képet kapj az egészséges életmód összes aspektusáról. 

Fő témakörök:

 • A táplálkozás élettana
 • A táplálkozást érintő tudományos kategóriák
 • Az elhízás kezelésének komplex terápiás lehetőségei
 • Divatos fogyókúra módszerek és azok kritikáik
 • Az immunrendszer és a táplálkozás
 • Táplálékkiegészítők
 • Speciális célcsoportok táplálkozása
 • A személyre szabott étrend tervezésének módszertan
 • Edzői és dietetikusi kompetenciák
 • Általános sporttáplálkozási ismeretek
 • A sportágspecifikus táplálékkiegészítők alkalmazása

Érdekelnek a részletek is

Hogyan történik a képzés?

A képzés online módon kerül lebonyolításra.

A teljes, videón rögzített tananyagot egy zárt és védett felületen fogod megkapni, ahol a hozzá tartozó prezentációk is letölthetőek. Ehhez egyedi hozzáférést biztosítunk.

Mi történik, ha kérdésed lesz az előadások közben?

Arra kérünk, hogy a képzés közben felmerült kérdéseidet rögzítsd és küldd el nekünk e-mailben. Héder Évi, a tanfolyam vezetője minden kérdésre válaszolni fog a képzést követően előre megadott időpontban, videón.

Milyen előnyei vannak ennek az oktatási formának?

Úgy gondoljuk, hogy az online tanfolyam számos előnyt nyújthat a számodra ezen a területen, hiszen:

 • általad kialakított, kényelmes körülmények között tudsz tanulni,
 • az általad megválasztott időszakban tudod megnézni az anyagokat,
 • számodra megfelelő hosszúságú szüneteket tarthatsz két előadás között,
 • bármikor megállíthatod vagy visszatekerheted az előadást,
 • elegendő idő áll rendelkezésedre a jegyzeteléshez.

Kinek ajánlott a táplálkozási tanácsadó képzés?

 1. Edzőknek, akik szükségét érzik annak, hogy tovább bővítsék ismereteiket, ezáltal még hatékonyabban tudjanak segíteni az ügyfeleiknek. A táplálkozási tanácsadó tanfolyam olyan szaktudást ad, ami a későbbiekben akár külön szolgáltatásként is nyújtható.
 2. Egyéb segítő, emberekkel foglalkozó szakmából érkező jelentkezőnek, aki a táplálkozás irányából is szeretné támogatni vendégeiket. Például természetgyógyászok, gyermekorvosok, védőnők, kozmetikusok.
 3. Olyan embereknek, akik nem szeretnének ezzel foglalkozni hivatásként, de saját maguknak és a családjuknak egy élhető, egészséges életmódot akarnak biztosítani.

Egyszóval minden olyan embernek, aki szeretne bővebb képet kapni az egészségtudatos táplálkozásról, vagy akár van valamilyen egyéb egészségügyi problémája, amin szeretne javítani. Összességében a tanfolyam bárkinek nagyon hasznos lehet.

Ez nekem szól! Kérem a részletes információkat!

Milyen időtartamú a táplálkozási tanácsadó tanfolyam?

A képzés teljes anyaga összesen négy nap alatt feldolgozható, de az összes videót 9 napon keresztül elérhetővé tesszük a számodra, hogy a saját tempódban haladhass.

Következő képzés időpontja:


A tanfolyam kezdete: 2024. szeptember 21.
A tananyag elérhető: 2024. szeptember 29-én éjfélig

A videók így kilenc napon keresztül elérhetőek lesz számodra.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 15.

Erről nem maradok le! Azonnal jelentkezem!

A táplálkozási tanácsadó képzés előfeltétele

A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges előképzettség.

Ha még nincs államilag elismert sportvégzettséged, nem probléma. A képzésre előzetes sportvégzettség nélkül is jelentkezhetsz.

A beiratkozás

Tekintve, hogy a képzés online rendszerben zajlik, a beiratkozást is online bonyolítjuk. A tanfolyam előtt egy héttel elküldjük a beiratkozással kapcsolatos információkat és a kitöltendő dokumentumokat.

Az oktatási felülethez való hozzáférésről pedig közvetlenül a képzés első napja előtt, e-mailben kapsz tájékoztatást.

Vizsgázni kell a tanulóknak?

Nincs vizsga a képzés végén. Ez egy önként vállalt ismeretbővítés, ezért nem is tesszük kötelezővé, hogy feltétlenül vizsgával záruljon ez a tanfolyam. 

Aki elvégzi és minden előadást végig hallgat - ezt mi nyomon tudjuk követni-, azok megkapják a képesítésről szóló oklevelet.

A tanfolyam tanára Héder Éva

Diplomás dietetikus, funkcionális gyógyászat és mikrobiom szakértő, táplálkozási életmódmentor, fogyókúrás életmód tanácsadó, személyi edző és tizenkét éven át volt a Fat Free Testsúlycsökkentő Központ vezető tanácsadója és igazgatója. 

Évi a Semmelweis Egyetem dietetikus szakán végzett, méghozzá kiváló eredménnyel. Magyarországon egyedülálló tudás- és tapasztalatrendszerre tett szert a táplálkozástudományok szakterületén. Ráadásul nagyszerű előadó, aki mondanivalóját rendkívül gyakorlatias módon képes átadni a tanulóinak.

Korábbi tanulóink véleményei

„Évi profizmusa szakmailag, előadóként és emberileg lenyűgöző. Minden önmagára igényes  embernek ott lenne a helye ezen a tanfolyamon, de edzőknek hatványozottan ajánlom! Rendkívül élvezetes volt, nem száraz tananyag, egy percet se unatkoztunk!:)”

Suppan Hajnalka Nina
 
„Héder Éva kiváló szakember a tananyagot érthetően és kimagasló szinten adja át. Magával ragadó a lelkesedése és ez mindenkit megfog. Már a tanfolyam első napja után teljesen felborogattam az addigi étkezési szokásaimat. Olyan ismeret anyagra sikerült ezalatt a négy nap alatt szert tennem amit sehol máshol nem kapnék meg.”

Sturm Ferenc

„Az egészséges táplálkozásról nem lehet eleget beszélni, annyi tévhit és fogyókúrás javaslat áraszt el minket nap mint nap. Ez a tanfolyam mind elméleti mind gyakorlati szempontból, sokoldalú bepillantást engedett a témában. Elindított, és irodalmakat, további forrásokat ajánlott a téma alaposabb megismeréséhez. Legjobban az tetszett, hogy a mindennapi gyakorlatból és problémákból indult ki, és egy egységes, nem minden részletében közismert elméleti háttér alapján adott választ a gyakorlatban bennünk is felmerülő táplálkozási problémákra.”

Völgyi Márta
 
„A Táplálkozási tanácsadó képzés olyan ismeretekkel vértez fel, amikkel könnyedén tudsz tanácsot adni, vagy a saját táplálkozásodat rendbe tenni. Hasznos, érthető és szórakoztató volt a tanfolyam!”

Hódos Gábor

„Évi nagyon összeszedett, komplex és átfogó módon foglalta össze mindazt, ami a képzés célja. Olyan minőségű tudást adott át nekünk, amivel remekül kiegészíthetjük az edzői munkánkat.”

Simon Ildikó

Fizetési feltételek

Készítettünk egy részletes infóanyagot, amelyben a táplálkozási tanácsadó képzés díja, valamint a fizetési feltételek is szerepelnek. Bővebb információt kaphatsz a részletfizetési lehetőségről és az aktuális fizetési határidőkről is. 

Emellett a tanfolyammal kapcsolatos valamennyi fontos tudnivalót is összegyűjtöttük. Ha érdekel a táplálkozási tanácsadó képzés és szívesen csatlakoznál, kattints az alábbi gombra és töltsd le az anyagot!

RÉSZLETES INFÓ LETÖLTÉS

Használd a SZÉP-kártyádat a fizetéshez!

Az iskolánk OTP SZÉP-kártya szolgáltató partner lett.
Ha a jövőben tanulni szeretnél nálunk, lehetőség van arra, hogy OTP SZÉP-kártyával fizesd a tanfolyam árát.

Taplalkozasi-tanacsado-kepzes-SZEP-Kartya.jpg

A képzés mellé járó bónuszok

Fitness Company VIP Facebook csoport tagság

Ezt a csoportot éppen neked és azoknak hoztuk létre, akiket érdekel az egészséges életmód, a mozgás és a táplálkozás. Mindig minden aktualitást feltöltünk a csoportba. Ezen felül folyamatosan jelentetünk meg hasznos és inspiráló tartalmakat nagyon széles spektrumban.

Könyv-, videó- és programajánlók, blogbejegyzések, magazincikkek, fotók, tippek, beszélgetések, interjúk, képzésekkel kapcsolatos hasznos és fontos infók, sikersztorik, gondolatébresztő írások, hírek és üzenetek találhatóak a csoportban.

Fitness Company Karriernap

Évente két alkalommal lehetőséged lesz személyesen is találkozni velünk és a szakma képviselőivel. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy személyes benyomásokat kapj, feltedd a kérdéseidet és kicsit elbeszélgessünk mindarról, ami Téged érdekel.

Gyakran Ismételt Kérdések

Táplálkozási tanácsadó fizetés

A táplálkozási tanácsadó bére széles skálán mozoghat. Függ a jogviszonyától, hogy alkalmazottként vagy önfoglalkoztatóként végzi-e a tevékenységet. Emellett az is meghatározó lehet, hogy ki a célcsoportja, hol végzi a munkáját és milyen szolgáltatást nyújt. Egy 2024-es, Jooble felmérés szerint az átlagkereset havonta körülbelül 470.000 Ft-ra tehető. 

Ezeknek a szakmáknak a kiegészítéséhez ideális a táplálkozási tanácsadó képzés

Tökéletes lehetőség az államilag elismert sportszakmai végzettségek kiegészítésére, mint például:

 • Csoportos fitness instruktor
 • Aerobik sportoktató
 • Fitness instruktor
 • Testépítés és fitness sportoktató
 • Személyi edző

A folyamatos fejlődéssel tudatos, magabiztos és igazán hiteles fitness edző és életmódtanácsadó válhat belőled.

Jellemzően kik jelentkeznek a táplálkozási tanácsadó képzésre?

A tanfolyamra túlnyomó többségben edzők jelentkeznek, akik szeretnék kiegészíteni az ismereteiket. De rendszeresen megfordulnak nálunk olyan szakemberek is, akik területén a helyes táplálkozás befolyásolhatja az eredményeket. Valamint nem ritkák olyan civil emberek, akiket érdekel az egészséges táplálkozás és szeretnék ezt a saját tudásuk alapján maguknak kialakítani.

Csak edzőkből lehet jó táplálkozási tanácsadó?

Természetesen nem, de ez a képzés hatékonyan kiegészíti a korábban megszerzett tudást és tapasztalatot. Számos egyéb területen is hasznát veszed majd annak, ha tudod, hogy a táplálkozás hogyan befolyásolja az életedet, legyen szó alvásról, bőrproblémákról, hormonális érintettségről.

Indítható táplálkozási tanácsadó vállalkozás?

Igen! Táplálkozási tanácsadóként saját vállalkozást indíthatsz, ahol te alakíthatod ki, hogy kinek, miben és hogyan tudsz segíteni.
Itt teljesen a magad ura lehetsz.

Ez nekem való!

Kérem a részleteket!

Kiből válhat táplálkozási tanácsadó?

Aki elég motivált és kitartó ahhoz, hogy elsajátítsa a táplálkozással kapcsolatos információanyagot. Ez egy soha véget nem érő fejlődés és tanulás lehet. Az út során pedig rengeteg embernek segíthetsz egy teljesebb életet élni.

Kinek érdemes elvégezni a táplálkozási tanácsadó tanfolyamot?

Bárkinek, hiszen az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás mindenki életminőségén képes javítani. A hosszú, elégedett és egészséges élet titka pedig, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Meggyőztetek! Jelentkezem!